Community

De community van RISANEN is op te delen in 3 chapters: Test, Development en OutSystems. Elk met eigen specialismen, onderlinge activiteiten én meetup-groepen: Pro-Test en Pro-OutSystems.

OutSystems

Als RISA IT voor Complexity Simplified staat, hoort daar uiteraard een Low-Code chapter bij! Maak kennis met de groep OutSystems developers van RISA IT. Een energieke en snel groeiende groep developers, van Young-Professionals tot ervaren deskundigen.

Onze klanten variëren van retailer tot overheid, o.a. Nationale Nederlanden, Movir, Venturas, Gemeente Den Haag (verspreid over meerdere teams) en Scapino Retail B.V. De opdracht variëren van kleine mobiele applicaties tot grootschalige ombouw van het gehele IT-landschap.

Wij dragen er zorg voor dat onze developers zich steeds blijven ontwikkelen en dit ook aantonen middels het behalen van certificeringen via OutSystems.

Naast dat we het natuurlijk allemaal druk hebben met onze eigen opdrachten bij de klant, zien we elkaar graag tijdens meetups rondom een relevant OutSystems-thema (bijvoorbeeld security). Deze events zijn openbaar bij te wonen via de Pro-OutSystems meetupgroep.

Wilt u de stap maken naar Low-Code of zoekt u extra Low-Code experts? We komen graag in contact!

 

Development

Het RISA development chapter bestaat uit een hechte club van ontwikkelaars met veel ervaring in de meest gebruikte technologieën. We zijn gespecialiseerd in Java, .NET en diverse open source frameworks. Regelmatig houden we elkaar scherp tijdens onze pizza-sessies, waar we kennis delen over nieuwe tools of werkwijzen. Het familiegevoel staat bij ons voorop! We rennen hard voor onze klanten, maar vinden het ook belangrijk om veel plezier te hebben. We organiseren dus regelmatig borrels, game-nights, pub-quizzen en nog veel meer.

Lijkt het je tof om deel uit te maken van onze community? We zijn altijd op zoek naar goede ontwikkelaars. Als jij voor je vak staat, technisch weet waar je het over hebt en samen met ons wil groeien, ben je van harte welkom!

Test

Om de kwaliteit van gemaakte software te verbeteren zijn goede test engineers essentieel. De passie aan die kwaliteit bij te dragen en de visie dat dit de kern van ons werk is verbindt ons binnen het RISA test chapter.

En wat doen we dan specifiek? Uiteraard gebouwde software testen. En omdat dit vaak nog effectiever is: developers en ontwerpers helpen met het uitdenken en -werken van die software en je testcases al maken, nog vóór een regel code geschreven is. Test- en business driven development dus. Doen we dit dan allemaal op elk project? Nee, natuurlijk niet omdat we allemaal net wat verschillen in kennis, specialisatie en natuurlijk in opdracht.

Wat we wél allemaal gemeen hebben is een sterke testbasis (zoals ISTQB of TMAP), meer dan genoeg ervaring om zelfstandig meteen aan kwaliteit in een opdracht bij te dragen (lees: senior competentieniveau) en zijn we allemaal bezig met testautomatisering of de ontwikkeling daarnaartoe.

Waarom? Omdat de meeste opdrachten vragen om een “high performance” manier van software development (zoals Scrum of DevOps) en we weten dat je onmogelijk goede testkwaliteit kan blijven leveren als je níet automatiseert. Hetzelfde geldt voor test engineers die niet continu door blijven leren. Omdat ons vakgebied als één van de snelste in de wereld verandert vinden we het enorm belangrijk nieuwe kennis op te doen én die met elkaar te delen. Dit doen we intern met onze kennissessies en extern bijvoorbeeld met de Pro-Test meetups!

En last, maar zéker not least vinden we het belangrijk om plezier met elkaar te hebben! Dit is wat lastiger in corona-tijd en doen we daarom voornamelijk online, zoals met pubquizzen en onze online Screeps competitie. Hiervoor en straks weer hebben we regelmatig borrels, uitjes en (live!) gameavonden.

Ben je een test engineer en spreekt onze chapter je aan? Neem dan vooral contact met ons op om kennis te maken of sluit een keer aan op bovengenoemde meetup! Bent u een (potentiële) opdrachtgever? Dan horen wij natuurlijk ook graag van u en leggen we graag uit wat we voor u kunnen betekenen.